Beschikbaarheid domeinnaam
Beschikbaarheid domeinnaam

Gebruik de WHOIS-zoekfunctie van Hostinger om te zien of uw favoriete domeinnaam beschikbaar is. Als dat zo is, gebruik dan onze Domeinchecker om het domein meteen aan te schaffen.

Vind een domeinnaam-eigenaar
Vind een domeinnaam-eigenaar

Wanneer de domeinnaam van uw voorkeur al in gebruik is, dan kunt u met onze WHOIS-zoektool alle openbaar beschikbare informatie over de huidige domeinregistrar en -eigenaar vinden, zoals de naam en persoonlijke contactgegevens.

Bekijk de vervaldatum van een domein
Bekijk de vervaldatum van een domein

Bekijk wanneer een domeinnaam verloopt, zodat u het kunt overnemen wanneer de huidige eigenaar besluit het niet te verlengen en het beschikbaar komt.

Wat is de WHOIS-opzoektool?

De WHOIS-zoektool van Hostinger toont de nieuwste gegevens die zijn geregistreerd in de officiële WHOIS-domeindatabase. Het geeft u belangrijke informatie over geregistreerde domeinnamen en kan een onbeperkt aantal keren gratis worden gebruikt.

Hoe het werkt

Wanneer iemand een domein registreert, moeten ze hun informatie indienen bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Een deel van deze informatie wordt beschikbaar gesteld in de openbare WHOIS-database en is toegankelijk via onze WHOIS-opzoekservice.

WHOIS Zoekopdrachten en Privacy FAQ

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over de WHOIS-database.

De WHOIS-database bevat lijsten van alle geregistreerde domeinnamen op internet. Het wordt bijgehouden door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) en wordt regelmatig bijgewerkt.

De database kan worden gebruikt om informatie te verkrijgen over domeinnamen, zoals de domeinregistratie en vervaldatum, de huidige domeinregistreerder en vaak zelfs persoonlijke contactgegevens van de eigenaar.

Als je een domeinnaam registreert moet u persoonlijke informatie verstrekken, zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail.

Deze informatie wordt opgeslagen in een openbare WHOIS-databaselijst, en is voor iedereen te vinden met behulp van een WHOIS-domeinzoekopdracht. Tenzij uw domein is geregistreerd in de EU (dan wordt u beschermd door de AVG) of de details ervan zijn verborgen met behulp van de WHOIS-privacybeschermingsservice.

WHOIS Privacy is een service die ervoor zorgt dat uw gegevens privé zijn in de WHOIS-databaselijst. Het beschermt uw persoonlijke gegevens door ze te vervangen door de gegevens van een proxyserver. Hostinger biedt deze service aan, en u kunt hem eenvoudig activeren via het hPanel.

Ja, u kunt onze WHOIS-zoekfunctie gebruiken om geheel gratis informatie over domeinnamen op te zoeken. Bovendien is er geen limiet aan het aantal zoekopdrachten dat u kunt uitvoeren, dus u kunt het zo vaak gebruiken als u wilt.

Het uitvoeren van een WHOIS-zoekopdracht is eenvoudig. U typt gewoon de domeinnaam in het zoekvak hierboven en klikt op 'Zoeken'. Onze tool doorzoekt de WHOIS-database en biedt binnen enkele seconden alle beschikbare registratierecords voor domeinnamen.

U moet uw WHOIS-informatie altijd up-to-date houden om te voldoen aan de ICANN regels. Dat betekend dat u nauwkeurige contactgegevens moet verstrekken, zodat u de correspondentie van uw provider kunt ontvangen.

U kunt uw WHOIS-informatie eenvoudig bijwerken in het Hostinger-configuratiescherm. U logt gewoon in op uw hPanel-account en werkt het gedeelte onder 'Domeinen' bij. Volg deze handleiding voor meer gedetailleerde stappen.

Domeinnaameigenaren kunnen WHOIS-privacybescherming aanvragen. De domeinprovider zal hun gegevens dan vervangen door proxyservergegevens.

Domeinproviders kunnen bepaalde informatie ook verbergen vanwege lokale gegevensbeschermings- en privacywetten, zoals de AVG.

Alle domeinnamen van Hostinger worden geleverd met optionele WHOIS Privacy-instelling die kan worden geactiveerd via het hPanel. Volg gewoon deze Handleiding voor WHOIS-Privacyactivatie, en het is binnen enkele minuten ingesteld.

Het is tevens belangrijk om te vermelden dat uw persoonlijke gegevens en contactgegevens ook niet worden weergegeven als uw domein is geregistreerd in de EU, dankzij de AVG.

Ja, dat kan. Wanneer u met onze tool naar een domeinnaam zoekt, krijgt u bij de WHOIS-zoekresultaten ook te zien of de domeinnaam al dan niet beschikbaar is voor aankoop. Als het beschikbaar is, kun je het meteen kopen.

U zult onze Domainchecker-tool hiervoor echter veel handiger vinden. Het geeft meer alternatieve opties, met verschillende variaties van domeinextensies en domeinnaamtitels.