Beschikbaarheid domeinnaam
Controleer de beschikbaarheid van een domein

Met de WHOIS-zoekfunctie van Hostinger kunt u controleren of de door u gekozen domeinnaam beschikbaar is. Is dat het geval, dan kunt u het domein meteen kopen via onze Domeinchecker.

Vind de domeineigenaar
Vind de domeineigenaar

Wanneer de domeinnaam van uw voorkeur al in gebruik is, dan kunt u met onze WHOIS-zoektool alle openbaar beschikbare informatie vinden over de huidige eigenaar en domeinregistrar, zoals de naam en contactgegevens.

Bekijk de vervaldatum van een domein
Bekijk de vervaldatum van een domein

Laat de kans op een geweldig domein niet aan u voorbijgaan! U heeft de mogelijkheid om op te zoeken wanneer een bepaalde domeinnaam vervalt. Zo kunt u direct uw slag slaan, wanneer de huidige eigenaar besluit het domein niet te verlengen.

Wat is de WHOIS-opzoektool?

Met de WHOIS-opzoektool van Hostinger heeft u toegang tot de nieuwste gegevens die zijn geregistreerd in de officiële WHOIS-domeindatabase. Het is een eenvoudige manier om informatie te vinden over de registrant van een domein.

Hoe het werkt

Iedereen die een domeinnaam registreert, moet bepaalde informatie aan ICANN doorgegeven. Een deel van deze informatie wordt beschikbaar gesteld in de openbare WHOIS-database en is toegankelijk via onze zoekfunctie.

Wij houden u veilig

Alle domeinen van Hostinger worden geleverd met WHOIS-privacybescherming die ervoor zorgt dat uw persoonlijke gegevens verborgen zijn voor databases in het publieke domein. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u domeingerelateerde spam ontvangt, of benaderd wordt door concurrenten voor marktonderzoek. We doen er alles aan om u online veilig te houden.

WHOIS-Zoekopdrachten en Privacy FAQ's

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over de WHOIS-database.

De WHOIS-database bevat lijsten van alle geregistreerde domeinnamen op internet. De database wordt bijgehouden door de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) en wordt regelmatig bijgewerkt.

De database kan worden gebruikt om informatie over domeinnamen te verkrijgen, zoals registratie- en vervaldata, gegevens over de huidige domeinregistrar en naamservers, evenals de persoonlijke contactgegevens van de eigenaar.

Om een ​​domein te kunnen registreren, moet u ter verificatie persoonlijke informatie opgeven, zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Deze informatie wordt opgeslagen in de openbare WHOIS-database. Iedereen heeft toegang tot deze database, via een WHOIS-query. Dat geldt echter niet voor domeinen die in de EU geregistreerd zijn en beschermd worden door de AVG, of waarvan de gegevens verborgen zijn met behulp van de Domain Privacy Protection-service.

WHOIS-privacybescherming beveiligt de gegevens van registranten door ze te vervangen door de gegevens van een proxyserver. Hostinger-gebruikers kunnen kosteloos profiteren van dit voordeel. Het is toegankelijk voor alle recent gekochte domeinen en kan worden ingeschakeld via hPanel.

Ja, u kunt onze WHOIS-tool volledig gratis gebruiken. Bovendien is er geen limiet aan het aantal zoekopdrachten dat u kunt uitvoeren. U kunt dus informatie inwinnen over zoveel websites als u maar wilt.

Een WHOIS-zoekopdracht uitvoeren is heel eenvoudig. U typt gewoon de domeinnaam of websitenaam in het zoekvak hierboven en klikt op Zoeken. De tool doorzoekt vervolgens de openbare database en toont u binnen enkele seconden de beschikbare informatie.

Om te voldoen aan de ICANN-regels voor domeineigendom dient u uw WHOIS-informatie altijd up-to-date te houden. Dat betekent dat u juiste contactgegevens moet verstrekken waarmee u correspondentie van uw domeinregistrar kunt ontvangen.

U kunt uw gegevens eenvoudig bijwerken via hPanel. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is inloggen en de sectie Domeinen bijwerken.

Elke domeineigenaar kan WHOIS-privacybescherming aanvragen. De domeinprovider zal zijn of haar gegevens dan vervangen door proxyservergegevens.

Domeinproviders kunnen bepaalde informatie ook verbergen in verband met lokale gegevensbeschermings- en privacywetten, zoals de AVG.

Alle domeinnamen die u via Hostinger koopt, worden geleverd met gratis WHOIS-privacybescherming. Deze kunt u binnen enkele minuten activeren via uw hPanel-account. Volg onze handleiding voor WHOIS-Privacyactivering.

Als uw domein in de EU is geregistreerd, dan worden uw persoonlijke gegevens en contactgegevens nooit getoond, ook niet wanneer u de WHOIS-privacybescherming niet heeft geactiveerd.

Ja dat kan. Wanneer u met behulp van onze tool naar een domein zoekt, krijgt u te zien of het domein beschikbaar is voor aankoop. Is dat het geval, dan kunt u het ter plekke kopen voor uw website.

Gebruik voor meer opties en geavanceerde suggesties onze Domeincheck-tool!