Volledig aanpasbare Minecraft Server Hosting

Met de VPS-preset voor Minecraft hosting krijgt u volledige controle over uw gameserver.

30-dagen-geld-terug-garantie

Minecraft Server HostingMinecraft Server Hosting

Kenmerken Minecraft Server Hosting

Eenvoudige installatie
Eenvoudige installatie

Het onboardingproces kost u nog geen vijf minuten, waardoor u razendsnel weer aan de gang kunt met Minecraft. U kiest gewoon een pakket, voltooit de registratie en start uw gameserver.

Dedicated IPv4/IPv6-adressen
Dedicated IPv4/IPv6-adressen

Met een dedicated IP-adres kunt u uw Minecraft gameserver beveiligen en beschermen tegen DDoS-aanvallen. Bovendien krijgt u direct en gemakkelijk toegang tot uw serverbestanden via FTP.

Automatische back-ups
Automatische back-ups

U hoeft nooit meer bang te zijn dat u uw voortgang verliest. Als er iets gebeurt, kunt u vanaf het configuratiescherm binnen enkele seconden uw meest recente back-up herstellen en doorgaan met het bouwen van uw wereld.

Meerdere Minecraft servertypes
Meerdere Minecraft servertypes

Al onze pakketten bevatten talloze serverversies voor verschillende soorten Minecraft-spelers, variërend van Official en Forge tot Spigot. Met behulp van ons Game Control Panel kunt u eenvoudig schakelen tussen de servertypes.

Modpacks en plug-ins installatie
Modpacks en plug-ins installatie

Met onze automatische plug-in- en mods-installatie kunt u de gameplay helemaal naar wens aanpassen. Daarnaast heeft u volledige bestandstoegang, waardoor u ook handmatig plug-ins en mods van derden kunt toevoegen.

Snelle SSD en razendsnelle CPU's
Snelle SSD en razendsnelle CPU's

Onze VPS gebruikt de beste hardware voor snelle servers zonder vertraging, met terabytes aan SSD-opslag en Intel Xeon Processors die voldoen aan de branchenormen.

Eenvoudige installatie met Game Panel

Of u nu nieuw bent op het gebied van Minecraft hosting of er veel ervaring mee heeft, ons game control panel maakt serverbeheer eenvoudig. Profiteer van de gebruiksvriendelijke interface en volledige roottoegang en configureer de server zoals u wilt.

Eenvoudige Installatie met Game Panel

Enterprise Data Back-ups van Hoog Niveau

Bent u per ongeluk uw voortgang kwijt? Gelukkig hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen. Dankzij onze RAID-10 technologie en automatische back-ups gaan uw gegevens namelijk niet verloren. Vanaf het VPS-hosting controlepaneel zijn ze binnen enkele seconden hersteld.

Enterprise Data Back-ups van Hoog Niveau

Onbeperkte plug-ins en mods

Bij elk plan krijgt u eenvoudig te installeren, voorgeselecteerde plug-ins en mods. Via Bestandsbeheer of FTP/SSH kunt u daarnaast ook plug-ins en mods van derden installeren.

Onbeperkte plug-ins en mods

Ultralage latentie

Hostinger heeft meerdere serverlocaties, zodat u de locatie kunt kiezen die het dichtst bij u in de buurt is en uw gamers verzekerd zijn van een lage latentie. Immers, hoe korter de afstand, hoe vlotter de game-ervaring.

Ultralage latentie

Minecraft Serverhosting FAQ's

Antwoorden op veelgestelde vragen over onze gameserver hosting

Minecraft is een sandbox-videogame waar spelers met 3D-blokken hun eigen wereld kunnen bouwen. Op dit moment heeft Minecraft 141 miljoen maandelijkse actieve spelers over de wereld.

Vanwege zijn populariteit kiezen veel spelers ervoor om hun eigen game servers te maken, zodat ze het spel aan hun wensen kunnen aanpassen, een community op kunnen bouwen met mede-enthousiastelingen en mogelijk zelfs extra inkomsten te genereren.

Het installeren van uw eigen server kost slechts enkele minuten:

1. Kies het Minecraft Hostingplan van uw voorkeur en voltooi de aankoop.

2. Log in op Hostinger en configureer de instellingen van uw VPS. Geef uw server een naam, kies een serverlocatie en stel het rootwachtwoord in.

3. Log in op het Game Panel met de inloggegevens die u in het VPS-controlepaneel kunt vinden.

4. Maak een nieuwe instantie aan, kies een Minecraft servereditie en wacht tot de instantie is ingesteld.

5. Druk tenslotte op de Start-knop om de Minecraft server te lanceren. U kunt nu spelen via de Minecraft-client, of de serverinstellingen verder configureren.

Dat is alles. Loopt u tegen een probleem aan? Neem dan contact op met ons klantensuccesteam. Zij staan 24/7 voor u klaar.

Het duurt slechts 5 tot 10 minuten om een Minecraft Hostingplan aan te kopen, de VPS te configureren en de serverinstantie op te zetten.

Onze goedkope Minecraft Server Hosting pakketten variëren van € 6,99/maand tot € 29,99/maand.

Voor het kiezen van het juiste abonnement, moet u bedenken welke doelen u aan de Minecraft server stelt en in welke behoeften hij moet voorzien. Als u een Vanilla-server wilt draaien met een klein aantal spelers, dan is het Alex-plan een uitstekende keuze. Met zijn 4GB RAM en 1vCPU-hardware, kan het maximaal 10 gebruikers hosten.

Bekijk het Enderman-plan wanneer u onbeperkte slots wilt hebben en verschillende mods en plug-ins wilt kunnen installeren. Voel u vrij om onze plannen te vergelijken en overleg met ons klantensuccesteam als u nog vragen heeft.

Kies gewoon één van onze zeven plannen, voeg die toe aan uw winkelwagentje en voltooi de betaling. Als dat is gebeurd, kunt u beginnen met het instellen van de VPS en het creëren van uw eigen virtual private server.

Ja, u kunt uw hostingpakket op elk moment verhogen of verlagen. Ga naar het controlepaneel van uw VPS Hosting om een bestelling te plaatsen en wacht een paar minuten totdat de wijziging is voltooid. Geen zorgen - uw instellingen en bestanden gaan tijdens dit proces niet verloren.

Bij Hostinger kunt u vanaf € 0,99/jaar een domein registreren voor uw Minecraft Server. Ga naar de Domeinchecker om te controleren of uw domeinnaam beschikbaar is.

Onze Minecraft-servers bevinden zich in de VS, Nederland en Litouwen. Omdat wij meerdere serverlocaties hebben, kunt u de server kiezen die zich het dichtst bij u en uw spelers bevindt en bent u verzekerd van een lage latentie en een goede gebruikerservaring.

Ja, alle Hostinger VPS-pakketten bieden dedicated IPv4 en IPv6 adressen zonder extra kosten. Dedicated IP-adressen bieden betere DDoS-bescherming en directe FTP-bestandstoegang tot Minecraft servers.

Bovendien maakt een dedicated IP-adres het veel eenvoudiger om lid te worden van de server. Spelers hoeven alleen maar het IP-adres in te voeren; het poortnummer is niet meer nodig.

Ja. Om van Minecraft serverlocatie te wisselen, neemt u contact op met ons klantensuccesteam. Onze Minecraft hosting experts zullen u helpen met de overdracht. Houd er wel rekening mee dat ook het IP-adres van uw server zal veranderen.

Minecraft servers draaien op de geavanceerde versie van Game Panel met het Debian 10-besturingssysteem. Behalve dat het gemakkelijk te navigeren is, biedt het ook volledige controle en flexibiliteit over de instellingen van uw game. Hosts kunnen aangepaste bestanden uploaden en het servertype van hun voorkeur installeren.

Alle Minecraft Hosting-plannen zijn 'self-managed', wat betekent dat u volledige toegang krijgt tot de virtuele gameserver. Het staat u vrij om de schijfruimte en bronnen aan uw behoeften aan te passen. Voeg game-elementen toe, of installeer applicaties zoals TeamSpeak om met medespelers te communiceren.

Aangezien onze VPS-hostingplannen allemaal in eigen beheer zijn, kan ons klantensuccesteam u alleen helpen bij het instellen van de VPS en de Minecraft server. Voor vragen over serverbeheer en configuratie bekijkt u onze kennisbank of de Hostinger Handleidingen.

Ons Game Panel ondersteunt de volgende Minecraft Java Edition-versies:

 • Java 8
 • Java 11
 • Java 15
 • Java 16.

Hier is een lijst van de beschikbare servertypes:

 • Official
 • CraftBukkit
 • Spigot
 • Paper
 • Purpur
 • Forge
 • SpongeVanilla
 • Cauldron
 • Tekkit
 • Feed the Beast
 • Project Rainbow
 • Bedrock (pocket).

U kunt op elk moment wisselen van Minecraft Java-versie of servertype.

Ja. Het Game Panel bevat het Forge-servertype (Minecraft Java Editie), waarmee u mods en modpacks kunt installeren.

Voordat u mods toevoegt, moet u ervoor zorgen dat u de Minecraft Java Edition gebruikt en het Forge-servertype installeert op uw instantie. Zorg er ook voor dat de server stopt met draaien. Wanneer dat allemaal is geregeld, gaat u naar Bestandsbeheer en maakt u een nieuwe map aan voor het uploaden van de mods of modpacks.

Ja. Doordat u de volledige toegang heeft tot de rootserver, kunt u uw plug-ins zelf uploaden en beheren.

De Spigot, CraftBukkit en PaperMC Minecraft servertypes hebben ingebouwde plug-ins die u automatisch kunt installeren op het Game Panel. Als u een plug-in van derden wilt installeren, dan kunt u dat handmatig doen via Bestandsbeheer of FTP/SSH.

Om toegang te krijgen in de Serverinstellingen, selecteert u een instantie op het Game Panel en gaat u naar Configuratie. Het tabblad Serverinstellingen zou vanaf hier toegankelijk moeten zijn.

De Serverinstellingen bieden tal van opties om de gameplay aan te passen, zoals het wisselen van de serverversie, het wijzigen van het wereldtype en het beperken van de wereldgrootte.

Als u niet tevreden bent met uw voortgang, dan kunt u uw wereld resetten en opnieuw beginnen. Zoek uw huidige wereldmap op in Bestandsbeheer, verwijder deze en start de Minecraft server opnieuw om een nieuwe wereld te genereren.

Met ons controlepaneel kunt u ervoor zorgen dat uw Minecraft server alleen toegankelijk is voor bepaalde spelers. Met deze stappen maakt u een witte lijst aan:

1. Op het Game Panel selecteert u de Minecraft serverinstantie en gaat u naar Configuratie-instellingen.

2. Ga naar het tabblad Gameplay en Moeilijkheidsgraad en schakel de functie Witte Lijst Gebruiken in.

3. Keer terug naar het Hoofdmenu en klik op Console.

4. Typ in "whitelist add [voer_hier_gebruikersnaam_in]" en klik op Enter.

30-dagen-geld-terug-garantie

Niet 100% tevreden met Hostinger? Dan krijgt u uw geld terug. Geen gedoe, geen risico.