Wat is een dedicated IP? Wat is het voordeel daarvan?

Over het algemeen is een website op een gedeeld IP adres geen enkel probleem, maar er zijn een paar omstandigheden waarbij een dedicated IP adres vereist is: - Als je je eigen SSL certificaat hebt. Veilige webwinkels hebben SSL certificaten nodig om credit cards te accepteren. Hosting bedrijven bieden vaak gedeelde SSL certificaten waarbij klanten het certificaat van het hosting bedrijf delen. Als je dat gebruikt heb je geen statisch IP adres nodig. - Anonymous FTP. Dit betekent dat iemand bestanden in een bepaalde map kan bereiken via FTP. Het heet Anonymous FTP omdat de gebruikersnaam "anonymous" is. Veel web hosting providers hebben een statisch IP adres nodig om Anonymous FTP juist te laten werken. - Je wilt je website bereiken als de domeinnaam niet toegankelijk is. Helaas bieden wij momenteel geen dedicated IP adressen aan.