PHP functie chmod() werkt niet.

Voordat je de rechten van een bestand kunt veranderen moet je eerst eigenaar zijn van het bestand. Alle scripts op de server worden gedraait als gebruiker 'nobody', dus als je chmod() aanroept met PHP krijg je een foutmelding dat die functie niet toegestaan is. Om dit probleem op te lossen moet je ervoor zorgen dat alle bestanden en mappen die het script wil bewerken de rechten 777 hebben. Dit kun je doen met een FTP client. Als dat niet werkt kun je de functie Repareer Bestandseigendom in het controlepaneel gebruiken. Daarna moet je direct de mappen en bestanden chmodden naar 777, anders krijg je misschien dezelfde problemen opnieuw.