Ik zie een lege/witte pagina (PHP website)

Als je een PHP website hebt komt dit meestal omdat je ergens een teken vergeten bent. Als je ergens een ', } of ; vergeet werkt je hele PHP pagina niet. Je krijgt geen foutmelding, je krijgt alleen een lege pagina. 1. PHP Foutmeldingen. Je kunt veel wijzer worden van de foutmeldingen die PHP genereert. Als je momenteel geen foutmeldingen ziet, volg dan deze tutorial om de foutmeldingen tevoorschijn te halen: http://php.about.com/od/troubleshooting/qt/php_error_reporting.htm 2. Test je code regelmatig. Als je elke stukje test nadat je het aangepast of toegevoegd hebt weet je doorgaans waar je het probleem kunt vinden: in het stukje wat je net toegevoegd hebt. 3. Gebruik een tekstbewerker met code highlighting. Veel PHP bewerkers (veel daarvan zijn gratis) voegen kleur aan je code toe zodra je het invoert. Hierdoor is het makkelijk om foute code te vinden omdat er dan grote stukken in dezelfde kleur staan. Het is niet storend als je graag programmeert zonder toeters of bellen, maar heel handig als je problemen probeert op te lossen. 4. Haal code weg met comments. Daarmee kun je makkelijker een probleem vinden in grote stukken code. Begin bovenaan, en verander alle code behalve de eerste paar regels in commentaar, en echo() een testmelding vlak boven het commentaar. Als de melding goed tevoorschijn komt zit het probleem dus lager. Werk zo je hele document door totdat je het probleem gevonden hebt.