Ik wil grote hoeveelheden email versturen, kan ik externe SMTP servers gebruiken (zoals Google)?

Als je veel email vanaf een emailadres met je eigen domein wilt versturen en 100 emails per uur is te weinig, dan kun je externe SMTP servers gebruiken. We adviseren Gmail voor dit soort situaties. Google Gmail biedt een gratis SMTP server aan iedereen die Gmail gebruikt. Als je geen Gmail account hebt kun je deze gratis aanmaken bij de registratiepagina van Gmail. Daarna moet je je emailprogramma instellen om Gmail te gebruiken. Dit zijn de gegevens voor Gmail: - Uitgaande Mail (SMTP) Server: smtp.gmail.com - Gebruik Authenticatie: Ja - Gebruik Beveiligde Verbinding: Ja (TLS of SSL, afhankelijk van je email programma) - Gebruikersnaam: je volledige Gmail adres (jouwnaam@gmail.com) - Wachtwoord: je Gmail wachtwoord - Poort 465 (voor SSL) of 587 (voor TLS)