Ik krijg een 'User XXX already has more than max_user_connections active connections' foutmelding

Als je 'User XXX already has more than max_user_connections active connections' of vergelijkbare foutmeldingen krijgt betekent het dat je script niet geoptimaliseerd is en teveel verbindingen maakt met de database (of dat je website drukbezocht is met teveel gebruikers tegelijkertijd). Je kunt na elke query de mysql_reconnect functie gebruiken en mysql_close() aan het einde van je script plaatsen om het aantal actieve verbindingen te beperken.