Ik krijg een 'MySQL server has gone away' foutmelding

Als je een foutmelding zoals 'MySQL server has gone away' krijgt kan het zijn dat je script niet geoptimaliseerd is en teveel verbindingen met de database maakt (of dat je website er druk bezocht wordt en dat er veel gebruikers gelijktijdig online zijn). Je krijgt deze foutmelding ook als je script zware/langzame MySQL queries draait. Ten eerste moet je je database controleren en zorgen dat deze goed geoptimaliseerd is en indexes heeft waar nodig. Je kunt daarbij hulp inroepen van de ontwikkelaars van je script.