Hoe verhuis ik mijn website naar jullie server?

Als je website geen MySQL database heeft is het verhuizen van je site heel makkelijk. Download alle bestanden van je website bij je oude host en upload de bestanden naar de public_html map bij ons. Als je een PHP website hebt, controleer dan wel de configuratiebestanden waar domeinnamen of mappen in staan, en werkt die bij waar nodig. Als je website MySQL gebruikt moet je ook de database verhuizen en je configuratiebestanden aanpassen. 1. Maak een database backup bij je oude provider Als je oude provider een MySQL backup optie heeft, gebruik die dan. Anders kun je inloggen bij phpMyAdmin, je database selecteren en dan op Exporteren klikken. Kies ervoor om de backup te downloaden. 2. Maak een nieuwe database bij ons Als je download klaar is heb je een bestand zoals mijndatabase.sql. Voordat je het bestand bij ons kwijt kunt moet je eerst een database maken. Ga naar het controlepaneel en klik op MySQL Databases. Vul een nieuwe naam, gebruikersnaam en wachtwoord in. Zorg ervoor dat je de gegevens goed bewaart, want je hebt ze straks weer nodig. 3. Importeer de database bij ons server Zodra je de database gemaakt heb, ga naar phpMyAdmin (te vinden in het controlepaneel). Kies daar je database, ga naar Importeren en upload het bestand wat je eerder gedownload hebt. Nu wordt de database herstelt, dit kan een paar minuten duren. 4. Werk configuratiebestanden bij Als je database herstelt is moet je het configuratiebestand openen en de nieuwe database hostnaam, naam, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Let op: we gebruiken geen "localhost" als MySQL gebruikersnaam, onze hostnaam is "mysql.hostinger.nl".