Help, mijn website is gehackt!

De meest veelvoorkomende redenen voor een gehackte website zijn: - Verouderde webapplicaties. Alle populaire applicaties (Wordpress, Joomla, phpBB, enz.) hebben beveiligingsproblemen, daarom moet je altijd de laatste versie gebruiken. - Verouderde extensies. Als je extra plugins hebt geïnstalleerd voor je applicatie moet je deze net zo goed up-to-date houden als de hoofdapplicatie. Dit wordt vaak vergeten dus verouderde extensies worden vaak misbruikt door inbrekers. - Slechte gebruikersnamen en wachtwoorden. Zorg ervoor dat alle gebruikers sterke, unieke wachtwoorden hebben, vooral de administrator en anderen die je site kunnen bewerken. - Geïnfecteerde computers. Sommige computervirussen stelen FTP login gegevens en gebruiken dat om schadelijke inhoud op je site te plaatsen. Daarom moet je een bijgewerkte virusbeveiliging hebben en regelmatig je computer scannen. Als je account gehackt is, let er dan op dat het niets te maken heeft met serverbeveiliging. Onze servers gebruiken geavanceerde beveiligingsmodules (zoals Apache mod_security, Suhosin PHP hardening, PHP open_basedir bescherming en meer) en er zijn geen andere account op de server gehackt, dus het probleem ligt waarschijnlijk bij je eigen website.