Help, mij Perl/CGI script geeft error 500

Zo'n foutmelding kan veel oorzaken hebben. Meestal is het een fout in je .htaccess bestand. Hoewel zo'n foutmelding over het algemeen door een probleem in het script komt, heeft het vaak te maken met verkeerde bestandsrechten voor het script, of een bestand of map die door het script gebruikt wordt. Je kunt ook controleren of de locaties van de mappen in het script juist zijn. Je moet ook controleren of je scripts in de juiste modus geupload zijn (ASCII of Binary - kijk in de instructies van het script of daar speciale instructies in staan. Normaal gesproken is het ASCII). Het kan ook een probleem in de rechten van de map of het bestand zijn. De rechten van je script moeten 755 ofwel rwxr-xr-x zijn. Hoe los ik een '500 internal server error' op mijn site op? 1. Storing met een .htaccess bestand Als je een .htaccess voor je site gebruikt kan het zijn dat het je webpagina stoort. Controleer de .htaccess om te kijken of daar geen fouten in staan. Om er achter te komen of een verkeerd ingestelde .htaccess de dader is kun je het bestand verwijderen of hernoemen. 2. PHP Code Timeout Als je script verbinding maakt met externe servers vallen die verbindingen soms weg. Als dit te vaak gebeurt krijg je een internal server error. Om zulke timeouts en foutmeldingen te voorkomen kun je het beste wat regels toevoegen zodat je code daar rekening mee houd. 3. Zoek op Google naar de naam van je script met internal server error.