logo

Black Friday
Sale

  •  99,9% Uptime
  •  Gratis SSL-certificaat
  •  24/7 Live Support
  •  30 Dagen Geld Terug Garantie
Begin Nu

Tot zeker

90

%

OFF

04
DAGEN
15
UREN
44
MINUTEN
14
SECONDEN
Black Friday Sale: Webhosting
Vanaf 0,80€ /Maand!
Zie Alle Aanbiedingen
×
.nl domein
.com domein
.xyz domein
.online domein
.tech domein
.site domein
.space domein
.website domein

De goedkoopste domeinnamen die het best bij u passen

10 tips om de ideale domeinnaam te vinden met domeincontrole

1

Zorg dat je domeinnaam blijft plakken. Natuurlijke & korte woorden of pakkende zinnen zijn het best!

2

Houd je domeinnaam kort. De domeinnaam check zal je altijd helpen het domein te vinden die het beste bij jou past!

3

Zorg dat het relevant is voor je doelgroep. Gerichte trefwoorden zijn belangrijk bij domeinnamen.

4

Doe onderzoek naar domeinextensies met de Domeinnaam checken - er zijn wel meer dan 800 domeinextensies!

5

Gebruik de domeinnaam check en vind domeinen met populaire trefwoorden. Trefwoorden helpen je bij SEO!

6

Bescherm je merk door dezelfde naam en variaties ervan te kopen met de meest populaire domeinextensies.

7

Vermijd streepjes en nummers. Gebruik alleen Unicode-tekens in je domeinnamen.

8

Zie de domeinnaam als een investering! Later kan een goede domeinnaam een fortuin waard zijn.

9

Kies voor de domeinnaam privacybescherming als u wilt voorkomen dat uw privégegevens in de WHOIS terechtkomen.

10

De ware gevonden? Wees vlug! Een algemene vuistregel: alle goede domeinnamen zijn snel uitverkocht.

Heb je al een domeinnaam?
Ga er live mee!

Je kunt gemakkelijk met je domeinnaam beginnen door deze van een andere aanbieder naar
Hostinger te verhuizen in slechts enkele muisklikken!

.XYZ zorgt dat jouw gewenste domeinen altijd beschikbaar zijn!

Jouw gewenste domeinnaam reeds bezet? Niet met de .XYZ extensie! Gebruik de Domeinnaam checken om jouw favoriete domeinnaam te registreren die met geen andere extensie te krijgen is!

cloud hostingZoek je een pakkende en goedkope domeinnaam die nog steeds beschikbaar is? Ga voor .xyz!
.XYZ domeinen zijn goedkoop, kort en super trendy. Kies een naam zonder grenzen, geen taal of etiketbarrières. Begin met onze Domeinnaam checken en richt op je publiek met de trefwoorden die jij leuk vindt en in je domeinnamen wilt. Vind die ene domeinnaam zonder duizenden te spenderen aan premium domeinen. Onthoud - .XYZ is het nieuwe .COM!

Waarom zou u een domeinnaam bij Hostinger registreren?

Hostinger biedt u de goedkoopste domeinregistratie met directe activatie en toegewijde ondersteuning.

Goedkope Domeinen & Verlengingen

Het aanbieden van goedkope domeinen is onze missie! Alleen bij Hostinger krijgt u de goedkoopste domeinnamen met premium dienstkwaliteit. Dankzij onze speciale overeenkomst met extensie-eigenaren kunnen we exclusief lage prijzen voor de meest populaire domeinnamen bieden. 1 euro domeinnamen zijn ons voorrecht, goedkope domeinverlengingen onze grootste kracht, de speciale domeinnaam check is onze weg naar uw succes!

Vertrouwde Top Domeinregistrar

Premium hostingkwaliteit en de beste domeinprijzen - alleen bij Hostinger. We worden vertrouwd door miljoenen mensen herkend door zowel gerespecteerde bedrijven als TLD aanbieders. Hostinger is lid van de elite ICANN geaccrediteerde domeingemeenschap met meer dan 40 zakelijke eenheden wereldwijd. Kies alleen een vertrouwde domeinaanbieder met de hoogste kwaliteit garantie & toegewijde eigen ondersteuningsteams.

Domein Privacybescherming

Uw domeinprivacy is onze topprioriteit. Uiteraard zal u, door uw domeinnaam te registreren, al uw persoonlijke gegevens in de WHOIS database zetten die meestal publiek bereikbaar is. Bij Hostinger, als vertrouwde & ICANN geaccrediteerde domeinaanbieder, gaat dat echter anders. Wij bieden exclusieve Domein Privacybeschermingsdiensten aan die al uw persoonlijke gegevens verbergen voor het publiek. Behoud uw privacy!

Gratis domeinregistratie

Gebruik onze domeinnamen checker om alle populaire domeinen van de populairste TLDs te vinden, waaronder: .com, .net, .co.uk, .org... Wist u dat Hostinger ook gratis domeinnamen aanbiedt die inbegrepen zijn bij de meeste webhostingpakketten? Bestel simpelweg één van onze webhostingdiensten met een gratis domein en geniet van uw alles-in-1-pakket voor een exclusief lage prijs. Geweldig om mee te beginnen!

Bespaar tijd - gebruik de domeinchecker & verkrijg vandaag nog de door u gewenste domeinen.

Domeinchecker Veelgestelde Vragen (FAQ):

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over de domeinchecker en domeinen in het algemeen.

Een domeinnaam is een beetje als je fysieke adres in de zin dat mensen daarmee weten waar jij je bevindt op het Wereldwijde Web. Dat is waarom we de balk bovenaan de webbrowser de adresbalk noemen - het is daar waar je de domeinnaam intypt om een website te vinden.

Als een domeinnaam als je adres is, dan is de server waar je website op wordt gehost als het fysieke gebouw. Wanneer je een website maakt, stel je in dat jouw domeinnaam naar de server toe richt zodat men weet waar je te vinden bent. Ze kunnen jouw domeinnaam intypen en ze komen er zo terecht. Zonder een domeinnaam, zouden bezoekers het IP-adres (bijv. 87.249.281.92) van je server in moeten typen, maar dat werkt vaak niet vanwege de koppeling van websites met domeinnamen voor de juiste omleidingen.

Bijna elke website die je bezoekt gebruikt een domeinnaam. Google.nl is een domeinnaam van het bedrijf Google, bijvoorbeeld. Of een ander voorbeeld: Facebook is de naam van de website en Facebook.com is hun domeinnaam.

Domeinnamen komen in alle soorten en maten, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze uit twee delen bestaan - het label (bijv. 'Hostinger') en het top-level domein (bijv. '.com'). Er is een grote variëteit aan top-level domeinextensies beschikbaar, van landcodes (bijv. '.nl' of '.be') tot specifieke codes voor sectoren als .gov voor gouvernementele organisaties en .edu voor educatieve instellingen.

Daarnaast heeft de Internet Corporatie voor het Assigneren van Namen en Nummers (ICANN), die de algehele architectuur voor het domeinnaamsysteem beheert, recentelijk toegegeven dat het tijd is voor een nieuw type domeinnaam. Hierom hebben zij een gehele nieuwe reeks aan generieke top-level domeinextensies (gTLDs) aangekondigd, van .guru en .wtf tot .hotels en .auto.

Het resultaat is dat er een grote diversiteit is wanneer het komt tot het uitzoeken van een domeinnaam, maar tegelijkertijd kan het lastig zijn om de juiste te vinden voor jouw bedrijf. Het is een belangrijke beslissing en potentieel een van de grootsten die je ooit zult maken. En hoewel je het later altijd nog kunt veranderen als het moet, is het meestal het beste om dat te voorkomen.

Wanneer je een domeinnaam registreert van een goedgekeurde registrar (als Hostinger), legt je in feite jouw eigendom over de domeinnaam vast in het register voor een zekere tijdsperiode.

Wanneer je jouw domeinnaam hebt geregistreerd, is de volgende stap om deze in te stellen op de server die jouw website host. Let er wel op dat de verwerking van deze wijziging tot wel 72 uur kan duren. Dit komt door DNS propagatie, wat een nette benaming is voor het proces waarbij internetproviders over de hele wereld de nieuwe domeininstellingen aan het overnemen zijn.

Een groot voordeel van het bezitten van een domeinnaam is dat je deze met andere diensten kunt koppelen, zoals bijvoorbeeld e-mailadressen. Daarnaast kun je ook subdomeinen aanmaken (bijv. subdomein.jouwnaam.nl) samen met eventuele omleidingen. Je kunt zelfs meerdere domeinnamen aanschaffen en deze allemaal naar dezelfde website toe laten doorverwijzen.

Domeinnamen zijn interoperabel, wat betekent dat je meestal niet gebonden zit aan de aanbieder ('registrar') waar je de domeinnaam hebt gekocht. Je kunt je domeinnaam altijd verhuizen naar een andere registrar als je dat wilt.

Er zijn meerdere redenen hiervoor. De meest gebruikelijke reden is dat het goed is voor je merk. Niets ziet er onprofessioneler uit dan een merk dat zijn website host op merknaam.wordpress.com bijvoorbeeld. Dit is omdat websites die domeinnamen kopen en beheren over het algemeen als beter gefundeerd worden beschouwd.

Maar je domeinnaam is zo veel meer dan dat. Vaak is de reden waarom mensen een website beginnen dat ze iets hebben waar ze de volledige controle over hebben. Wanneer je sociale netwerken of gratis blogaanbieders gebruikt, of zelfs als je rondkomt van verkopen op Marktplaats en Bol, ben je volledig afhankelijk van die sites. Als zij hun algemene voorwaarden veranderen of hun diensten helemaal stoppen, zit je in de problemen.

Maar wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd, hoef je van niemand anders afhankelijk te zijn. De domeinnaam behoort jou toe en is van jou alleen, en jij hebt de volledige controle over wat jij ermee wilt doen. Je hebt de controle over bijbehorende e-mailadressen, kunt bepalen naar welke server de domeinnaam wijst en zelfs de domeinnaam verkopen of van eigenaar laten veranderen als dat is wat je wilt.

In de tussentijd heeft de status van je domeinnaam directe invloed op de positie van jouw website in de resultaten van zoekmachines. Oudere domeinnamen hebben vaak prioriteit over nieuwere, en aan de kern van ieder zoeksysteem ligt een citatenmodel. Dit betekent dat zoekmachines bepalen hoe invloedrijk jouw website is op basis van de links die er naartoe verwijzen. Dus als je geen eigen domeinnaam hebt, zullen alle links die jij verdient aan iemand anders toebehoren.

Dit is een gemene vraag zonder concreet antwoord. Het goede nieuws is dat je meerdere domeinnamen kunt registreren, dus het is veelal een goed idee om dat te doen voor elke domeinnaam waar je maar aan denkt. Op die manier ben je, wat er ook gebeurt, de eigenaar.

Om te beginnen raden we je graag aan om onze domeinchecker te gebruiken om te zien of (en op welke extensies) jouw domeinnaam beschikbaar is. Standaard begin je met het invullen van je bedrijfs- of merknaam. Als dat beschikbaar is in een .nl en .com variant, is de keuze eigenlijk al gemaakt. Ga ervoor en registreer 'm!

Echter is het niet altijd zo makkelijk vanwege de hoeveelheid domeinnamen die reeds zijn geregistreerd. Het is erg onwaarschijnlijk dat je een woordenboekwoord vindt als beschikbaar .com-domein bijvoorbeeld. Dus je zult creatief moeten zijn in je domeinkeuze. Dat is waar de domeinchecker erg handig voor is, omdat je jezelf er hoogstwaarschijnlijk op zult betrappen allerlei soorten combinaties in te voeren totdat je een beschikbare vindt.

De stamregel is dat de beste domeinnamen makkelijk te onthouden en te spellen zijn. Zo hebben de meeste populaire bedrijven namen die bestaan uit twee bestaande woorden (als YouTube, Snapchat, Instagram, etc.). Probeer verschillende woorden in verschillende combinaties totdat je iets vindt wat beschikbaar is.

Terwijl je toch bezig bent, is het ook een goed idee om te kijken of jouw domeinnaam ook beschikbaar is als gebruikersnaam op de populairste sociale netwerksites. Als het daar ook beschikbaar is, registreer het dan ook daar. Zelfs als het alleen een reservering is. Het laatste wat je wilt is dat je een super succesvolle website begint en er achterkomt dat je fans en volgers je gebruikersnaam hebben overgenomen voordat jij dat kon.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat je altijd meerdere domeinnamen kunt kopen en deze naar dezelfde site toe kunt laten leiden. Dit is altijd handig als je onzeker bent over welke domeinnaam je wilt kopen, .com of .nl bijvoorbeeld. Of als je bang bent dat mensen het verkeerd spellen. Wees creatief!

Zodra je een domeinnaam hebt geregistreerd, ben je de eigenaar van dat domein voor de gekozen tijdspanne, hoewel je de domeinnaam tussentijds natuurlijk kunt verkopen of het eigendom kunt overhevelen aan iemand anders.

Toch is het natuurlijk altijd mogelijk om een nieuwe domeinnaam te kopen en die te gebruiken in plaats van de ander. Hiervoor volg je simpelweg dezelfde stappen als die je hebt gevolgd toen je jouw eerste domeinnaam aanschafte en richt je de nieuwe naam naar je webserver.

Echter is het niet altijd zo makkelijk vanwege de hoeveelheid domeinnamen die reeds zijn geregistreerd. Het is erg onwaarschijnlijk dat je een woordenboekwoord vindt als beschikbaar .com-domein bijvoorbeeld. Dus je zult creatief moeten zijn in je domeinkeuze. Dat is waar de domeinchecker erg handig voor is, omdat je jezelf er hoogstwaarschijnlijk op zult betrappen allerlei soorten combinaties in te voeren totdat je een beschikbare vindt.

Tot slot, hoewel het waar is dat je jouw domeinnaam kunt veranderen, is het beter om hier geen gewoonte van te maken. Want uiteindelijk zal je domeinnaam steeds sterker worden naar mate je deze meer gebruikt. Iedere keer dat je deze verandert, verliest het iets van de waarde waar je zo hard aan hebt gewerkt bij de oude domeinnaam.

De minimale lengte van een domeinregistratie is een jaar, maar je kunt dit ook verlengen tot drie jaren als je de domeinnaam graag langer wilt behouden.

Daarnaast moedigen we je altijd aan om je domeinnaam te verlengen. Je zult per e-mail notificaties ontvangen zodra het tijd is om de domeinnaam te verlengen. We stellen je ook in de gelegenheid om automatische verlengingen in te stellen zodat je, zo lang je betaalmethode nog geldig is, kunt genieten van automatische verlengingen van de domeinregistratie na iedere termijn.

Dit hangt af van de reden van je vraag. Als je het over de domeinchecker hebt, hoef je geen www vooraan de domeinen te zetten waar je naar zoekt.

Als je het hebt over hoe je jouw URL wilt stileren zodra je hem hebt gekocht, komt het neer op persoonlijke voorkeur. Maar waar je ook voor kiest, zorg dat je dit consistent toepast. Websites zijn veelal zowel op www.jouwnaam.nl als op jouwnaam.nl bereikbaar, maar deze worden door computers gezien als twee hele verschillende websites. Op een zoekmachine kun je daarom maar op één manier scoren. Zorg er dus voor dat je overal dezelfde variant gebruikt, ondanks dat ze beiden wellicht werken. Deze keuze maak je zelf en is volledig afhankelijk van je voorkeur.

Vroeger kregen websites altijd het www-voorvoegsel zodat het duidelijk was dat het een website op het 'Wereldwijde Web' betrof. Dit was voornamelijk belangrijk bij offline marketingmaterialen als verpakkingen, posters en dergelijke. Vandaag de dag is het herkennen van domeinnamen echter al zo ingeburgerd dat het niet meer nodig is om overal www voor te zetten. Daarnaast vinden veel mensen dat het weglaten van het www-voorvoegsel het makkelijker maakt om de webadressen te onthouden. Vandaar dat je ook steeds vaker links ziet zonder dit voorvoegsel.

De domeinchecker werkt het best als je al een lijst met potentiële namen in gedachten hebt. Maak je geen zorgen over de extensie (bijv. .nl, .be, .com, etc.) - zorg alleen dat je een lijstje met namen bij de hand hebt zodat je verschillende variaties kunt bekijken en inzien wat er nog beschikbaar is.

Laten we eens zeggen dat je zoekt voor 'jouwvoorbeeldsite' als potentiële domeinnaam. Wanneer we dat in de domeinnaam checker invoeren en klikken op "Checken", krijgen we een antwoord met 'jouwvoorbeeldsite.xyz is beschikbaar'. En daaronder laat het zien dat 'jouwvoorbeeldsite.nl' bezet is, maar nog beschikbaar is op andere extensies zoals 'jouwvoorbeeldsite.org' en 'jouwvoorbeeldsite.net'.

Maar nu wordt het interessant. Naast het simpelweg controleren van de beschikbaarheid van de door jouw ingegeven naam, zoekt onze domeinchecker ook nog naar alternatieven. Bij het bovenstaande voorbeeld krijg je dan 'jvs.it' en 'jovosi.com' als suggesties, welke beiden een interessant alternatief zouden kunnen vormen. We maken vaak mee dat de gegeven suggesties aan de basis liggen van nieuwe ideeën en dat mensen vaak, ondanks dat ze niet voor de exacte domeinsuggestie gaan, toch eindigen met een variant daarop.

Je kunt de domeinchecker gebruiken om zo veel domeinnamen op te zoeken als je wilt. Dus wees niet bang en laat je innerlijke creativiteit los! En vergeet dat niet zodra je jouw ideale domeinnaam hebt gevonden.

Goed nieuws! Er zijn geen speciale vereisten waar je aan moet voldoen om een domeinnaam bij ons te kunnen registreren. Sterker nog, we zijn open voor iedereen - inclusief jij!

Dat gezegd hebbende, vragen we wel om enige gegevens tijdens het registratieproces om ervoor te zorgen dat we jouw contactgegevens in ons bestand hebben voor het geval er zich problemen voordoen. Je zult ook een geldig betaalmiddel moeten hebben om te kunnen betalen voor je domeinnaam.

Je hoeft geen bestaande klant te zijn as je gebruik wilt maken van Hostinger's domeinchecker of een domeinnaam wilt registreren. Je mag een domeinnaam die je bij ons registreert naar een externe hostingdienst toe wijzen. Maar toch komen we er meestal achter dat het vaak beter is (en gemakkelijker) om alles onder één dak te houden. Dat is dan ook de reden dat wij zowel hosting- als domeindiensten aanbieden.

Natuurlijk! Zoals we eerder al zeiden, wanneer je een domeinnaam registreert is deze van jou. Niet het bedrijf waar je deze bij hebt geregistreerd.

Maar je domeinnaam dient wel aan enkele eisen te voldoen. Als je graag meer wilt weten over het verhuizen van je domeinnaam, klik je hier om onze domeinverhuispagina te bezoeken. We hebben het verhuisproces zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt. Het is erg gemakkelijk om te beginnen en wij voorzien je van alle informatie die je nodig hebt om het proces te kunnen doorlopen.

TLD staat voor 'top-level domein' en is een term die gebruikt wordt om het laatste gedeelte van een webadres te benoemen, na de laatste punt. Voorbeelden zijn: .nl, .be, .com en .org. Je kunt geen website hebben zonder TLD en elke domeinnaam bestaat uit een naam (bijv. hostinger) samen met een TLD (bijv. .nl).

Het mooie van TLDs is dat ze meestal iets zeggen over de website waar ze naar leiden. Met de uitzondering van .com, die oorspronkelijk 'commercieel' betekende maar nu gebruikt wordt door bijna iedereen. Andere voorbeelden zijn: .org (organisatie), .edu (educatie), .gov (gouvernementeel), .nl (Nederland), .net (internet/netwerken), etc.

TLDs kunnen worden opgesplitst in twee verdere categorieën: landcode/countrycode top-level domeinen (ccTLDs) en generieke top-level domeinen (gTLDs).

Landcode top-level domeinen (ccTLDs) zijn een deelcategorie van TLDs die worden gebruikt om een specifiek land mee te kunnen identificeren. Ze sturen een signaal naar zowel gebruikers als zoekmachines dat de website is ontworpen om bezoekers te ontvangen uit een specifieke regio. Zo heeft Google bijvoorbeeld Google.com als generieke site, maar gaan bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk naar Google.co.uk, mensen uit Duitsland =naar Google.de en gebruikers uit Nederland naar Google.nl.

Generieke top-level domeinen (gTLDs) zijn de meest gebruikelijke soort domeinnamen, mede omdat deze categorie de .com-domeinen omvat - welke meer registraties heeft dan alle ccTLDs gecombineerd.

Vroeger waren de gTLDs hoofdzakelijk .com, .org, .net, .edu, .gov en .mil maar het aantal gTLDs is uitgebreid met als resultaat dat er vandaag de dag honderden gTLDs beschikbaar zijn inclusief .online, .xyz en .name.

Helemaal niet lang! Sterker nog, wij bieden zelfs directe domeinregistratie en -activatie aan zodat je jouw nieuwe domeinnaam direct kunt gebruiken.

Beter nog, we hebben het registratieproces zo snel en gemakkelijk mogelijk gemaakt. Het duurt slechts enkele minuten om een domeinnaam te registreren.

Hostinger offers a free domain name with premium and business hosting plans. You can get started with web hosting and a free domain name for just $3.45/month. So once you’ve used the domain checker to settle on the perfect domain name, don’t delay - sign up today and snatch it up!

Als de domeinnaam die je wilt al bezet is, kun je het beste kijken naar soortgelijke varianten. Misschien kun je bijvoorbeeld wel een woord toevoegen aan de naam of een woord wisselen met een ander woord. Misschien kun je 'm wel registreren met een andere extensie, zoals een ccTLD in plaats van een .com-domein.

Een andere optie zou zijn om gebruik te maken van streepjes. In plaats van mijnwebsitenaam.nl kun je bijvoorbeeld kiezen voor mijn-website-naam.nl. Maar wees wel voorzichtig! Het laatste watje wilt is verwarring veroorzaken door een naam te hebben die teveel lijkt op die van iemand anders.

Het vinden van de juiste domeinnaam is een kunst. Het vereist vaak veel geduld en heel veel uitproberen. Maar dat is ook goed. Onthoud: de juiste domeinnaam is er wel, ergens. Je hoeft alleen maar te blijven zoeken totdat je 'm vindt.

Privacybescherming wordt soms ook wel WHOIS bescherming genoemd omdat het zekere informatie over de eigenaar van een domeinnaam verbergt die anders in te zien zouden zijn via een WHOIS zoekopdracht.

WHOIS is een internationaal systeem dat gegevens opslaat en inzichtelijk maakt over domeinnamen en hun registrars. Inclusief de registratiedatum, verloopdatum, identiteit van de registrant en waar de domeinnaam naartoe wijst (naamservers).

Dit betekent dat iedereen een domeinnaam kan invoeren in de WHOIS database en de bijbehorende informatie kan opvragen. Privacybescherming is een optionele extra die dit tegengaat, als je liever anoniem wilt blijven.

Privacybescherming is natuurlijk niet voor iedereen de oplossing. Maar als je jouw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en bedrijfsnaam graag zou willen laten vervangen door een setje generieke, niet-identificeerbare gegevens, is dit wellicht de oplossing voor jou.

Laten we eerst eens kijken naar de overeenkomsten: het zijn allemaal gTLDs (generieke top-level domeinnamen) die allemaal beschikbaar zijn voor publieke registratie. Dit betekent dat, zo lang niemand anders de gewenste domeinnaam heeft geregistreerd, je deze zou moeten kunnen registreren ongeacht de extensie.

Iedere gTLD heeft een iets andere betekenis, dus het is meestal het beste om de extensie te kiezen die het meeste bij jouw website past. .com domeinen worden meestal gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals voor webwinkels of een zakelijke site. Toch wordt de .com-extensie daarentegen steeds meer gebruikt als een standaard, aangezien deze een zekere betrouwbaarheid uitstraalt. En .net was oorspronkelijk bedoeld voor netwerkbedrijven (als internetproviders) maar zijn nu ook voor alle doelen in te zetten.

.org wordt nog steeds voornamelijk gebruikt zoals het oorspronkelijk was bedoeld: als een gTLD voor goede doelen, communities en lokale organisaties. Evenals .info, die voornamelijk wordt gebruikt voor informatieve websites als wikis en uitlegsites.

Met al deze gTLDs is er een zekere hoeveelheid beweegruimte. Er is geen regel die zegt dat je de ene domeinextensie moet gebruiken of de ander. Er is ook geen test die je moet halen als je er eentje wilt registreren. Zie ze meer als richtlijnen dan als regels en voel je vooral vrij deze te breken als dat je de mogelijkheid biedt de perfecte domeinnaam te pakken te krijgen.

Je domeinnaam is als je adres en je webhosting is als het huis waarin je leeft. Als je jouw website wilt lanceren, heb je zowel een domeinnaam nodig (= dat wat mensen gebruiken om je te vinden) als een webhosting (= dat wat de daadwerkelijke website bevat).

Domeinnamen en webhosting hebben een soort symbiotische relatie (= wederzijdse afhankelijkheid), net zoals software & hardware of yin & yang. Hoewel het technisch mogelijk is om de ene te hebben zonder de ander, werken ze samen het beste. Dat is dan ook de reden dat veel hostingaanbieders domeinregistraties aanbieden en waarom veel registrars hosting aanbieden.

Je kunt de twee uit elkaar halen, natuurlijk, en een domeinnaam registreren bij het ene bedrijf en de hosting afnemen bij de ander, maar het is meestal tijdrovender ook duurder. Dus waarom zou je?

Betaal voor echte webhostingtechnologieën, niet marketing!

Stop met extra te betalen voor marketing, betaal alleen voor het product. Wees verstandig, kies voor goedkope webhosting zonder de premium kwaliteit te verliezen! Een hoge prijs betekent niet dat de kwaliteit hoog is.

29.659.751

Klanten besparen al

10,000+

Dagelijks nieuwe klanten

24.894.152

Websites gelanceerd

Begin nu met besparen!

Alles-in-één webhosting & domeinnaam vanaf

0
80
/ma